neděle 2. února 2014

Korejské taštičky s falešnou náplní

Ahoj,
doufám, že jste si všichni užili víkend. Nabrali energii, pobavili se s přáteli a teď už pojďme na první recept tohoto blogu. Narazila jsem na něj v Albertu a dost mě zaujal, ale jsem vegetarián, a tak nepřicházelo v úvahu, abych se držela přesně postupu. Nakonec jsem se nechala jen volně inspirovat a musím říct, že doma opravdu chutnalo.

Ingredience: těsto: 2 lžíce oleje, 1/2 hrnku vody, 4 hrnky polohrubé mouky
náplň: sójové kostky, žampióny, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, kari, pepř čtyř barev, sójová omáčka, vlašské ořechy
omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, 1lžíce octa, cibule, česnek, vlašské ořechy, kari, 1 lžíce cukru, pepř čtyř barev
+ olej na smažení
Postup:
1) Nejprve si v míse připravíme těsto a to tak, že všechny do ní dáme všechny ingredience potřebné na těsto. Vařečku rovnou zahoďte a těsto dobře zpracujte rukama. Jakmile máte, vrhněte se na náplň.

2) Do druhé misky nasypte sójové kostky, které jste před tím upravili dle návodu na etiketě. Poté přidejte nakrájené žampiony a sójovou omáčku. Nyní to zamíchejte tak, aby se vše sójovou omáčkou obalilo. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a vlašské ořechy. Následuje kari a pepř a znovu vše zamíchejte.

3) A jdeme tvořit taštičky. Těsto rozválejte a za pomocí čehokoliv vykrojte kolečka o průměru cca 6-10cm. Do jeho středu naneste náplň a kolečko přehněte. Okraje do zapracujte prsty. Tak postupujte, doku se nezbavíte všeho těsta.

4) Přichází na řadu smažení. Na pánev nalijte olej a postavte na plotnu. Taštičky osmažte do zlatova ze všech stran. Mezitím si udělejte omáčku. Zabere to jen chviličku, takže se nemusíte bát spálených taštiček. Náplň je úplně jednoduchá, stačí naházet všechny ingredience do malé misky.

TIP: Pokud se chcete zbavit přebytečného oleje z kapsiček, zabalte je po sundání z pánve do papírového ubrousku.


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat